Asigurari de Transport (Asigurare CMR, CASCO, RCA)

Aveti o afacere in domeniul transportului de marfuri? Eliminati riscurile cu un pachet complet de asigurari de transport si logistica (asigurare CMR, CASCO, RCA, rutiera si de sanatate.

Asigurari pentru operatorii de transport si logistica

Despre asigurarile pentru activitate de transport

Activitatea de cargo, transport si logistica a companiilor romanesti a cunoscut o dezvoltare accelerata in ultimii 20 de ani devenind o veriga importanta in lantul logistic european si chiar mondial. Transportatorii romani s-au adaptat cu succes cerintelor ridicate impuse de functionarea si supravietuirea in pietele vestice. Iar solutiile de asigurare transportatori care sa le protejeze bunul mers al afacerii a fost necesar sa urmeze acelasi trend. Prezenta noastra indelungata pe piata locala precum si apartenenta la familia internationala Renomia ne-au permis sa oferim o varietate mare de solutii adaptate si celor mai stricte, dificile cerinte.

Cine poate beneficia de asigurari de transport?

De la inceputul procesului de fabricatie al unui bun si pana acesta ajunge la consumatorul final, exista o serie intreaga de procese logistice care antreneaza interesele si raspunderea tuturor partilor implicate. Orice operator de transport si logistica implicat intr-un astfel de flux de operatiuni poate beneficia de solutiile noastre.
Fie ca este vorba despre:

 1. transportul propriu-zis al marfurilor,
 2. depozitare,
 3. intermedierea caselor de expeditie,
 4. capacitatea financiara a transportatorilor,
 5. asigurarea a autovehiculelor de transport marfa (obligatorie sau facultativa),
 6. asistenta rutiera,
 7. asigurarea privata de sanatate sau de calatorie in afara tarii a soferilor.

Noi avem o solutie pentru fiecare risc asigurabil.

Asadar, in sensul diversificarii activitatii de transport marfa international am urmarit extinderea raspunderii de-a lungul intregului proces logistic inclusiv asupra operatiunilor de incarcare-descarcare sau de transbordare a marfurilor.

Asigurare CMR Marfă

Asigurarea de răspundere a transportatorului

Soluția de asigurare CMR internațională are drept obiect asigurarea răspunderii contractuale a transportatorului, pentru contractele de transport rutier de marfă, cu titlul oneros.
Răspunderea companiei de transport esta definită în cadrul Convenției internaționale CMR, care stă la baza reglementării generale a activităților de transport.
Astfel, daunele produse din culpa transportatorului, atunci când acestea fac obiectul răspunderii din contractul de transport sunt acoperite de produsul de asigurarea CMR și se evidențiază prin cele două aspecte standard:

 • pierderea și avarierea mărfurilor
 • depășirea duratei de transport

Care sunt riscurile acoperite de asigurarile de raspundere a transportatorului ?

Dată fiind complexitatea activității de transport și a modului de organizare a acesteia, de-a lungul timpului în piața de asigurări anumite aspecte au fost tratate ca fiind in afara ariei de acoperire standard a soluției de asigurare CMR.

Prin parteneriatele internaționale stabilite în prezent, ne-am asigurat că putem oferi companiilor de transport din România o soluție comprehensivă de acoperire a răspunderii acestora, dublată de un proces de management al daunelor rapid și transparent.

Referitor la aspectele “non-standard”, generate de schimbările specificului activității de transport rutier din ultimii ani, soluțiile noastre de asigurare CMR marfă validează printre altele și pentru următoarele situații:

 • Extinderea acoperirii CMR internaționale, de la flota proprie de vehicule a asiguratului, către vehiculele subcontractorilor
 • Teritorialitate extinsă a ariei de acoperire:
  • Europa geografică (Asigurare CMR Germania, Italia, Franta, Spania, etc.)
  • Cipru,
  • Bazinul mării Mediteraneene (Turcia, Siria, Liban, Israel, Egipt, Libia, Tunisia, Algeria, Maroc)
 • Acoperirea daunelor produse ca urmare a operațiunilor de cabotaj
 • Daunele produse remorcilor aparținând terților pentru specificul activității transportatorilor “tracționisti” (asigurare transportatori tractionisti)
 • Avarierea containerelor de transport marfă 
 • Furtul mărfurilor transportate
 • Tipologia mărfurilor ce pot fi transportate este una vastă:
  • mărfuri generale,
  • mărfuri periculoase(ADR),
  • mărfuri perisabile (Frigo),
  • mari de valoare ridicata(echipamente electronice, echipamente de telecomunicatii, produse farmaceutice),
  • marfă vrac,
  • marfuri agabaritice,
  • autoturisme
 • Acoperirea daunele produse în timpul operațiunilor de descărcare/încărcare dacă obligația este menționată în contractul de transport
 • Daunele cauzate de contaminarea bunurilor transportate prin patrunderea persoanelor neautorizate in semiremorca
 • Acoperirea costurilor de apărare (cheltuielile judiciare și extrajudiciare)

Care este perioada asigurata?

Perioada standard de asigurare este de 12 luni, cu reinnoire automata pe perioade egale de timp.

Sume asigurate

In functie de specificitatea activitatii fiecarei companii de transport vom propune un nivel al sumelor asigurate care sa acopere cat mai bine expunerea acesteia. Cu titlu orientativ, limitele de raspundere se situeaza intre 600,000 EUR si 1,000,000 EUR/transport, existand posibilitatea de suplimentare in cazul transportului de marfuri de valoare mare – medicamente, masini, echipamente electronice si altele asemanatoare. O asigurare pentru operatori de transport acoperă de asemenea si cheltuieli suplimentare legate salvarea marfii in caz de:

 • accident
 • redirectionarea marfii
 • daune financiare

Despagubire

Baza despăgubirii este data de aplicarea condițiilor convenției CMR, care prevede limitarea raspunderii transportatorului la nivelul de 8.33 DST*/kg marfa precum si a legislației specifice fiecărei țări (de exemplu, în cazul Germaniei limita de despăgubire este de 40 DST*/kg).

*1 DST este aproximativ 1.23 Eur

Asadar in situatia nefericita a unui eveniment asigurat despagubirea se calculeaza la o valoare de aproximativ 10 Eur/kg greutate marfa. De multe ori insa, valoarea de factura a marfii transportate depaseste net un calcul ce ia in considerea greutatea acesteia

In functie de specificul marfii, de elementele de siguranta ale transportului si de conditiile impuse de catre furnizori, negociem valoarea despagubirii la numarul de DST/kg care asigura un nivel suficient de acoperire.

Asigurarea Casco

Dezvoltarea produselor de asigurare Casco împreună cu partenerii nostri s-a concentrat pe reducerea la maxim a numărului de zile de indisponibilizare a autovehiculului avariat.
Astfel, procesul de reparație nu este condiționat de aducerea înapoi în România a autovehiculului avariat și de repararea lui local.
Reparația se poate efectua parțial sau integral în cel mai apropiat service de specialitate din țara unde a avut loc accidentul. De asemenea, în cazul reparațiilor efectuate în străinătate, costul de referință al unei eventuale reparații în România nu se consideră limită a despăgubirii.
Din dorința de a oferi un proces prompt si eficient de instrumentare al dosarelor, precum și pentru facilitarea cât mai rapidă a reparațiilor, sunt disponibile mai multe alternative de management al daunelor.
De exemplu, în situația în care se transmit toate documentele, fotografiile necesare și se păstrează componentele avariate(la cerere), pot fi inițiate lucrările de reparație în condițiile în care valoarea prejudiciului ajunge la chiar și până la un nivel de 10.000 EUR.

Asigurarea RCA

Prin intermediul societăților de asigurare din piața noastră locală, oferim soluții și pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto - RCA.
În funcție de clasa malus/bonus și în funcție de apetitul de risc al fiecărei companii, tarifele variaza, iar faptul ca avem acces la toata baza de oferte reprezinta un avantaj client.
Atunci cand sunt intrunite conditiile de risc ale flotei se pot face convenții de plată pentru întregul parc auto al unui transportator și putem oferi posibilitatea alinierii scadențelor de plată.
Astfel, cheltuiala totală cu RCA-urile autovehiculelor din flotă devine predictibilă fără a pune presiune suplimentară pe cash-flowul companiei.

Asistenta Rutiera

Fie ca este vorba de accidente, incendiu, furt sau defectiune tehnica cu un simplu telefon poti primi rapid ajutorul de care ai nevoie 24/7. Avem alternative variate care acopera costurile cu depanarea, tractarea si salvarea autovehiculului avariat. De asemenea soferul poate beneficia de cazare, transfer, repatriere sau revenire la baza daca este cazul.

Asigurare Travel

Pentru comfortul si siguranta soferilor dumneavoastra o asigurare Travel ii pune la adapost de neplacerile ce pot aparea in timpul efectuarii curselor pe parcurs extern fie ca este vorba despre cheltuieli medicale de urgenta, repatriere sau pierderea documentelor de exemplu. Optiunile sunt variate si adapatabile in functie de nevoi si buget.

Asigurarea privata de sanatate

Asigurarea privata de sanatate este mai mult decat un beneficiu atat pentru soferii cat si pentru dispecerii si restul personalul de la birourile dumneavoastra. Posibilitatea apelarii la unitati medicale specializate din Romania si din restul Europei pentru consultatii in ambulatoriu sau spitalizare este mai facila la ora actuala mai mult ca oricand, iar optiunile sunt de asemenea adaptabile.

    Bonitatea financiara a transportatorului – ROTR

Acest tip de asigurare este necesar operatorilor de transport rutier pentru obtinerea licenței de transport atunci cand capacitatea financiara proprie nu este suficienta.
Asigurarea ROTR acopera prejudiciile materiale cauzate beneficiarilor serviciilor de transport rutier ce ar fi trebuit prestate în derularea contractelor de transport rutier, ca urmare a finalizării procedurilor judiciare de lichidare a companiei de transport, în conditiile în care debitul către terțul prejudiciat nu s-a stins în urma lichidării capacitătii financiare proprii a transportatorului.

Solicitati o oferta

Completati formularul de mai jos si specialistii nostri va vor contacta pentru a va oferi o solutie personalizata

Datele personale vor fi prelucrate doar pe durata procesarii solicitarii.  Mai multe detalii in sectiunea de Data Protection.