Conferinta RENOMIA EUROPEAN PARTNERS

Conferinta RENOMIA EUROPEAN PARTNERS a demonstrat parteneriatul solid dintre 28 de tari din regiunile ECE&CIS

Reteaua RENOMIA EUROPEAN PARTNERS (REP), formata dintr-​un parteneriat intre brokeri de top care activeaza in 28 de tari din regiunile ECE&CIS, a organizat, intre 27si 28 martie a.c., o conferinta de specialitate in Praga, Cehia. Peste 100 de participanti din 30 de tari au vizitat centrul istoric din Praga pentru oportunitatea de a urmari prezentari sustinute de experti in asigurari recunoscuti la nivel international si membri ai REP.

In prima zi a conferintei, RENOMIA a prezentat avantajele pe care le au companiile membre ale RENOMIA EUROPEAN PARTNERS. Anul trecut, aceasta retea unica de brokeri din ECE&CIS a reusit sa intermedieze in total prime in valoare de 766 milioane euro.

"RENOMIA EUROPEAN PARTNERS reprezinta un partener de incredere in zona ECE&CIS atat pentru brokerii internationali, cat si pentru companiile care opereaza in regiune. Ne bucuram ca am avut oportunitatea de a demonstra stabilitatea si abilitatile in servirea clientilor din regiunea ECE", a declarat Pavel NEPALA, Managing Partner, RENOMIA si fondatorul parteneriatului ECE & CIS dintre brokeri operand in 28 de tari.

In cadrul evenimentului au participat si experti din cadrul companiilor internationale de asigurari. Clientul ARX Investment, dar si membrii REP Malakut, Mentor, si AGD si-​au prezentat experientele locale.

"Cele mai importante investitii de capital din regiunea ECE se situeaza intre 10-​100 milioane euro si sunt realizate de specialisti regionale in investitii care activeaza in mai multe tari. Pot vedea ca asigurarea de garantii devine un produs chiar interesant in zona investitilor de capital, in timp ce asigurarile de tip D&O sunt un must have. Pentru noi, consultanta oferita de RENOMIA a reprezentat un element diferentiator cheie care ne-​a determinat sa devenim clienti", a declarat Brian WARDROP, Managing Partner, ARX Equity Partners.

Ziua a continuat cu o serie de paneluri la care au luat parte o serie de experti in asigurari recunoscuti la nivel international - care au vorbit despre asteptarile lor in ceea ce priveste evolutia business-​ului din regiune -, incheindu-​se cu un workshop care a adus in dezbatere metode de crestere a vanzarilor si potentialul de business din ECE.

A doua zi a conferintei a debutat cu prezentari sustinute de IFC (International Financial Corporation), CIAB (The Council of Insurance Agents & Brokers) si EBRD (European Bank for Reconstruction and Development). 

Dincolo de aspecte privind zona asigurarilor, discutiile s-​au concentrat si pe tendintele regionale economice si cele privind digitalizarea, printre vorbitori numarandu-​se expertii cehi Ales MICHL si Filip DRIMALKA. 

"In ultimii 10 ani, PIB-​ul din Europa Centrala a crescut cu 62%, iar in zona Baltica, cu 78%. O crestere similara a fost raportata si in ceea ce priveste primele brute subscrise - Europa Centrala a inregistrat o evolutie de 53%, in timp ce regiunea Baltica, una de 77%. Daca facem o comparatie, putem constata ca, in ultimii zece ani, tarile din estul Europei au evoluat de circa doua ori mai rapid decat tarile din Europa de Vest", a afirmat Ales MICHL, expert economic si consultant in cadrul Ministerului ceh al Finantelor.

RENOMIA EUROPEAN PARTNERS (REP) reprezinta un parteneriat incheiat intre companii de brokeraj de top care opereaza in 28 de tari din regiunile ECE si CIS. Astfel, brokeri independenti uniti sub aceeasi viziune, sub aceleasi valori si aceeasi calitate a serviciilor au creat o platforma unica in zona ECE dedicata clientilor corporate. In total, REP reuneste peste 1300 de profesionisti activand in 81 de birouri, intermediand, in 2016, prime in valoare de 766 milioane euro. Grupul RENOMIA, cu sediul central in Cehia, a raportat prime intermediare record de 307 milioane euro in 2016. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.renomiaeuropeanpartners.com