RENOMIA SRBA fata in fata cu fermierii si viticultorii

Asigurarile agricole, dezbatute la CCI Prahova cu femieri si viticultori

Camera de Comerț și Industrie Prahova, în colaborare cu Renomia SRBA Insurance Broker și Agra Asigurări au organizat vineri, 16 februarie 2018, un seminar informativ dedicat fermierilor și viticultorilor. La eveniment au participat și reprezentanți ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Prahova și ai Direcției Agricole Prahova.

Seminarul și-​a propus să evidențieze necesitatea asigurărilor agricole, astfel încât afacerile din domeniu să poată fi cât mai predictibile, iar rezultatele financiare ale jucătorilor din piață să nu fie afectate de inevitabilele intemperii.

„Înainte de a emite o poliță de asigurare în domeniul agricol, vrem să știm care sunt problemele specifice cu care vă confruntați, pentru a le putea include în polița respectivă. Doar 35% din suprafețele agricole din țara noastră sunt asigurate în momentul de față, iar dacă s-​ar asigura și restul prețurile pe care le plăți pentru polițe ar putea scădea la jumătate. Noi ne asumăm serviciile de consultanță la daună și să știți că sunem singurii din România care facem acest lucru”, a precizat Gheorghe Grad, managerul Renomia SRBA Insurance Broker.

Din partea Agra Asigurari, cea mai mare societate de asigurari agricole din Austria, a fost prezent Johann Fank, Directorul Departamentului Daune, sosit special in Romania pentru acest eveniment. Acesta a prezentat problematica asigurarilor specifice viticultorilor.

După prezentările făcute de către cei doi asigurători, discuțiile au fost interactive, cei prezenți aducând în atenția companiilor de asigurări organizatoare ale evenimentului diferite spețe cu care s-​au confruntat de-​a lungul timpului, dar și propuneri concrete de îmbunătățire a serviciilor și produselor de asigurare.